středa 9. září 2015

Série Živí mrtví

Nemám rád příběhy se zombíky. Nemám rád černobílé komiksy. Ale mám rád Živí mrtví.


Robert Kirkman stvořil post-apokalyptický svět se zombíky odehrávající se, ostatně jako většina katastrof a mimozemských útoků, v severní Americe.
Tato série odhaluje radosti a strasti přeživších v tomto nehostinném světě.
V češtině vyjde 25 dílů (uvidíme, zda se autor nerozhoupe k napsání dalších), kde každý z nich obsahuje 6 sešitů z originálu.

Živí mrtví 1: Staré dobré časy



Navzdory výše zmiňované skutečnosti, že nemám rád černobílé komiksy, musím zde vyzdvihnout nádherné ilustrace, které výborně vystihují ponurou atmosféru post-apokalyptického světa.
Děj mě okamžitě vtáhnul a už teď je jasné, že budu číst celou sérii, abych se dozvěděl co se s přeživšími, s kterými se setkáme v prvním díle, stane.

Policista Rick se probudí z kómatu a nestačí se divit. Místo pečujících sexy  sestřiček (o čem se zdá mnohým chlapům) ho v nemocnici přivítají červi prolezlí oživlí mrtví (taktéž celkem častý jev v chlapských snech, ale značně méně příjemných). Neví proč došlo k masivnímu úniku klientů krematorií, ale ví že musí najít svoji ženu a syna. Při svém hledání narazí na skupinku dalších šťastlivců (zda-li je to štěstí je věc názoru) a společně s nimi se vydá do dalšího dílu na který se mimořádně těším.

                               Naše hodnocení:   ČÍST

                                                     

Žádné komentáře:

Okomentovat